Van fixed mindset naar growth mindset

Cultiveer een growth mindset voor meer zelfvertrouwen en groei. Word bewust van je overtuigingen en laat WorkBoost je begeleiden met innovatieve tools en een wetenschappelijk onderbouwde aanpak. Ontwikkel vaardigheden en kennis voor een positieve verandering.

De manier waarop we naar onszelf en onze omgeving kijken, bepaalt grotendeels ons gedrag en onze reacties op situaties. Deze manier van denken wordt ook wel onze mindset genoemd. Er zijn twee soorten mindsets: de fixed mindset en de growth mindset. Mensen met een fixed mindset geloven dat hun talenten en vaardigheden vaststaan en niet te veranderen zijn. Mensen met een growth mindset geloven daarentegen dat ze zichzelf kunnen blijven ontwikkelen en groeien door middel van inspanning en hard werken.

Een growth mindset

Een growth mindset kan zorgen voor meer zelfvertrouwen, veerkracht, motivatie en prestaties. Het kan helpen bij het omgaan met uitdagingen, het accepteren van kritiek en het vinden van nieuwe oplossingen. Maar hoe verander stap je af van een fixed mindset? En hoe kan WorkBoost je daarbij helpen?

Het eerste wat je moet doen om je mindset te veranderen, is bewust worden van je eigen overtuigingen en gedachten. Werk je jezelf vaak tegen door te denken dat je niet goed genoeg bent? Heb je hierdoor het idee dat je nooit zult slagen of dat je geen controle hebt over situaties? Dan is de kans groot dat je een fixed mindset hebt. Als je daarentegen denkt dat je kunt leren van fouten, dat je jezelf kunt verbeteren en dat je verandering kunt creëren, dan heb je waarschijnlijk een growth mindset.

Wat doet WorkBoost hiervoor?

Bij WorkBoost geloven we dat het ontwikkelen van de juiste mindset begint bij het aanleren van nieuwe vaardigheden en kennis. Door te leren en te groeien, vergroot je je zelfvertrouwen en krijg je meer geloof in je eigen kunnen. Met onze innovatieve software en wetenschappelijk onderbouwde methode bieden we een holistische oplossing om jou en je team te helpen groeien.

Meer weten?

Vraag een demo aan of ontvang een brochure!

WorkBoost tilt de ontwikkeling binnen jouw organisatie naar een hoger niveau. Wil jij hier direct mee aan de slag of nog wat meer informatie hierover? Vraag een demonstratie aan en/of ontvang een brochure!