Hoe activeer ik “flexibel gedrag” in mijn werk met WorkBoost?

Flexibiliteit is cruciaal in de moderne arbeidsmarkt. Ontdek met WorkBoost hoe je deze vaardigheid ontwikkelt: leer de basisprincipes, benut nudging en gamification, stimuleer experimenteren en maak flexibel gedrag een dagelijkse routine. Activeer en versterk je flexibiliteit voor succes op het werk!

Flexibiliteit is een van de belangrijkste vaardigheden die je als werknemer moet bezitten in de huidige arbeidsmarkt. Of het nu gaat om het omgaan met onverwachte situaties of het werken in een dynamische omgeving, flexibiliteit is de sleutel tot succes. Maar hoe kun je flexibeliteit activeren en versterken in je werk? Met WorkBoost kun je deze vaardigheid ontwikkelen en versterken door middel van de volgende stappen:

Leer de basisprincipes van flexibel gedrag

Voordat je flexibel gedrag kunt activeren, is het belangrijk om te weten wat het precies betekent en welke aspecten het omvat. Flexibel gedrag betekent dat je in staat bent om je aan te passen aan veranderende omstandigheden en om verschillende perspectieven te begrijpen. Om deze vaardigheid te ontwikkelen, moet je leren om flexibele denk- en werkpatronen te adopteren en je open te stellen voor nieuwe ideeën.

Maak gebruik van nudging en gamification

WorkBoost integreert de meest recente wetenschap over nudging en gamification in jouw L&D strategie. Dit betekent dat je de kracht van nudges en gamification kunt gebruiken om flexibiliteit te activeren en te versterken. Door nudges kun je onbewust gedrag beïnvloeden en stimuleren om flexibeler te denken en te handelen. Door gamification wordt leren en ontwikkeling leuk en uitdagend. Hierdoor blijf je gemotiveerd om nieuwe vaardigheden te leren en flexibel gedrag te activeren.

Stimuleer experimenteren en beloon successen

Een belangrijk aspect van flexibiliteit is de bereidheid om te experimenteren en nieuwe oplossingen te proberen. WorkBoost maakt experimenteren laagdrempelig en beloont elke ervaring met BoostCoins. Door het experimenteren te stimuleren en successen te belonen, zul je gemotiveerd blijven om flexibel gedrag te activeren en nieuwe oplossingen te bedenken voor uitdagingen op het werk.

Maak flexibel gedrag onderdeel van je dagelijkse routine

Om flexibel gedrag te activeren en te versterken, moet je het onderdeel maken van je dagelijkse routine. Met WorkBoost kun je elke dag een kleine leerervaring opdoen en zo je flexibiliteit trainen. Het regelmatig oefenen van deze vaardigheid zal ervoor zorgen dat het een automatisme wordt en dat je flexibel kunt omgaan met verschillende situaties op het werk.

Met WorkBoost kun je dus flexibel gedrag activeren en versterken door het leren van de basisprincipes, het gebruik van nudging en gamification, het stimuleren van experimenteren en het maken van flexibiliteit onderdeel van je dagelijkse routine. Door deze stappen te volgen en te integreren in je werk, zul je in staat

Meer weten?

Vraag een demo aan of ontvang een brochure!

WorkBoost tilt de ontwikkeling binnen jouw organisatie naar een hoger niveau. Wil jij hier direct mee aan de slag of nog wat meer informatie hierover? Vraag een demonstratie aan en/of ontvang een brochure!